Poročni make up

,
Poročni make up

Fotografije poroke Maje in Jerneja Fesel Kamenik.

Lepa kot še nikoli prej…

…namen kvalitetnega poročnega make upa je dosežen, ko je to prvo, na kar pomislijo vsi ki vas vidijo.

Izkušenemu maskerju-vizažistu bo to vedno glavno vodilo pri ustvarjanju vašega poročnega make upa. Ne glede na modne trende, bo svojo roko znal krotiti in ne pretiravati s kreativnostjo. Na poročni dan morajo svatje in ženin videti najlepšo verzijo neveste, ne pa gore ličil izpod katere bo kukal komaj prepoznaven obraz. Zato previdno pri izbiri vizažista- maskerja. Če se za poroko najeli profesionalnega fotografa in snemalce, priporočam, da izberete tudi izkušenega maskerja, ki ima veliko izkušenj pri delu za TV, kamero( film, reklame,videospoti ) in fotografijo. Razlika med običajnim vizažistom, ki v glavnem deluje znotraj kozmetičnih, frizerskih salonov in na promocijah komercialnih make up linij po drogerijah in maskerjem je v tem, da slednji liči s profesionalnimi materiali, ki dajo pri dodatni osvetlitvi( umetne luči, fleš )popolnoma drugačne rezultate kot komercialna ličila, ki se uporabljajo za vsak dan. Največja razlika je opazna v tem, da profesionalne pripravljalne podlage, ki se dajejo pod puder lepše razpršijo svetlobo, ter bolje pripravijo kožo na puder, ki je v nanosu tanjši, a intenzivneje pigmentiran, obraz je mehkeje in matirano osenčen, nanos bleščil pa minimalen. Pri šminkah in maskarah ni velike razlike, skrivnost je le v pravilnem nanosu in izbiri odtenkov, ličila se po končanem delu lahko tudi fiksira na več različnih načinov, odvisno od tipa kože in vremenskih pogojev. Izkušen masker bo znal tudi skriti nekatere pomanjkljivosti vašega obraza, ter preusmeriti pozornost na najlepše na vas, prav tako bo znal s primerno izbiro podlage in pudra prikriti določene nepravilnosti na vaši koži. Za poroko v ožjem družinskem krogu, kjer vas bodo fotografirali kar prijatelji, je morda običajen make up dovolj, se pa seveda tudi v tem primeru vidi precejšnja razlika, če vas liči izkušen masker s profesionalnimi ličili. Seveda pri svojem iskanju lahko naletite na vizažista, ki dela s profesionalnimi materiali in je zelo izkušen in bo delo opravil odlično ali pa na maskerja začetnika, ki vas bo naličil porazno. Zato vedno povprašajte po izkušnjah in referencah, ter se tudi obvezno dogovorite za probo, ki naj bo dovolj zgodaj, da boste lahko še kaj spremenili ali pa celo najeli drugo osebo.

Deset zlatih pravil glede poročnega make upa;

– najdite dobrega maskerja ali vizažista in se pravočasno dogovorite za rezervacijo termina

– proba make upa naj bo 2-3 tedne pred poroko

– med probo in poroko vzdržujte podoben ten( če boste bolj porjaveli, o tem obvezno obvestite maskerja, ter nekaj dni pred poroko ponovita probo, ali pa si na poročni dan vzemita za ličenje več časa !

– obraza si ne sončite vsaj en teden pred poroko, tudi sicer so svetlejši obrazi bolj fotogenični

– koža naj bo negovana, za obisk kozmetičarke se odločite dovolj zgodaj, da bo na dan poroke koža v najboljši možni formi

– ne odstopajte pretirano od svojega običajnega stila, če se nikoli ne ličite, naj bo make up nežnejši, če ne morete brez izrazitih ličil jih vsaj malce barvno omilite- pustite si svetovati, a na koncu se odločite sami!

– Dobro je vedeti kaj želite- na probo prinesite poročno obleko ali vsaj fotografijo, s seboj lahko prinesete tudi fotografijo make upa, ki vam je všeč.

– Če ne veste kaj je najbolje za vaš tip obraza, se prepustite maskerju in mu zaupajte!

– Izbrani make up mora biti barvno in stilno usklajen z obleko in pričesko

– Tudi ženin mora biti vsaj malo napudran, drugače boste vi na slikah žarela, on pa bo ob vas izgledal bolan in utrujen ( seveda se ne sme videti , da je našminkan!)

Nasveti;

– če želite, da tudi priče izgledajo dobro, tudi njih naročite k maskerju, če bo maskerjev več, morajo nujno uskladiti barvno lestvico in slog ličenja, da ne bo neprijetnih presenečenj, tudi moški morajo biti vsaj napudrani!

– Masker naj naliči tudi vrat, dekolte in ušesa( ki ob tremi še prerada zažarijo rdeče), če bo ten dobro izbran, prehodi ne bodo vidni, roke naj bodo naličene samo pri studijski poročni fotografiji, ali res izrazitih nepravilnostih kože. Pri naličenih dlaneh je nerodno, ker je pri poroki veliko objemanja in rokovanja, ter lahko pri tem lahko umažete sebe in ostale. Fiksirji sicer malo zaležejo, a pri potnih rokah tudi to odpove.

– Pri poročnemu make upu je bolje, da je poudarek na pravilnemu senčenju obraza in oči v nežnih naravnih odtenkih, ter brezhibnemu prosojnemu tenu in rahlo poudarjenimi trepalnicami, kot pa na ostrih črtnih linijah in močnih barvah

– Če gre za manj klasično, bolj avantgardno poroko, pa je seveda vse mogoče, upoštevati je treba stil poročne obleke in seveda tip obraza

Skills

, , ,

Posted on

2008

Make up One Fiction Factory