Prijateljici še vedno

, ,
Prijateljici še vedno

Prijateljici še vedno – drugi del trilogije (2014)

Po uspešnem prvem delu trilogije z naslovom Prijateljici za vedno (ki je bila na portalu Parada plesa izglasovana za Predstavo in koreografijo leta 2012), smo ustvarjalci želeli nadaljevati zgodb, ki se je v prvem delu končala – v prijateljskih nebesih.

Predstava se sprašuje, kaj pomeni prijateljstvo med tesno povezanima subjektoma, in kaj potem, ko to postane stvar širine neke družbe (v prenesenem pomenu tako kot tudi v konkretnem): ali pomeni “več nas je, bolj bo veselo” ali/in kaj drugega?

Drugi del trilogije opazujemo skozi prizmo socializacije – dialoge subjektov, ki se sporazumevajo – družijo na ravni prijateljstva; komunikaciji teles, duhov; o fizični, virtualni, papirnati obliki (napiši mi pismo!); telesni, telepatski, meditativni, brutalni; facebook (koliko prijateljev imaš, ki jih sploh ne poznaš?…)

“Prijatelji” se sprehajajo skozi vidike različnih performativnih praks (modus dramske igre, baleta, sodobnih plesnih tehnik, cirkus) ter tako zrcalijo svet prijateljstva tukaj in zdaj.

Ali še obstaja čas za pristen, zaupanja poln, človeški odnos med več kot dvema osebkoma?

 

Kostumografija in maska One Fiction Factory

Koreografija Uršula Teržan in Tanja Skok

Prijatelji/ce na odru – oblikovanje giba, ples, petje, govor Tanja Skok, Uršula Teržan, Alena Medič, Igor Sviderski, Klemen Adamlje, Polona Juh

Režijsko svetovanje Yulia Roschina

Oblikovanje zvoka in glasbe Mario Marolt

Scenografija Sanja Vatić

Izvedba kostumov Marija Pogačnik

Specialni efekti/ tehnikalije Anže Kreč

Grafično oblikovanje Miran Klenovšek

Fotografija Miha Fras

Predstava je potekala v Cankarjevem domu Ljubljana