Oblikovanje oblačil in styling

Kreiranje oblačil

Individualno po principu »BESPOKE« (z vami od ideje-skice, izbire materialov do končne izvedbe) oblikujeta unikatna ženska in moška oblačila ter nekatere modne dodatke. Ker vesta, da je vaš čas dragocen, to upoštevata pri svojem delu; prob je karseda malo, vse potrebno priskrbita sami, možna je tudi proba in dostava oblačila na lokaciji.


Sodelujeta z vrhunskimi šiviljami in ne odnehata, dokler izdelek ni popoln in stranka zadovoljna. Ker ne oblikujeta serij niti manjših konfekcijskih linij, so njuna oblačila vedno nekaj posebnega, nimajo izrazite letnice in vam vedno zagotovijo izvirnost (prav gotovo ne boste srečali nikogar v enakem oblačilu). Vedno prisluhneta naročniku, prepoznata ali pomagata izoblikovati njegov/njen stil in pri kreaciji poleg zunanjega videza vedno upoštevata tudi strankin značaj in kulturno okolje ali okoliščino, kjer bo oblačilo moralo zasijati. Pri oblikovanju vedno upoštevata tri faktorje: vaša osebnost, namen oblačila in videz. Šele, ko se to troje zlije v ubrano celoto, je oblačilo popolno.

Kako poteka

Prvi sestanek je brezplačen, na njem naročnik predstavi svoje želje, kreator pa mu poda svoje predloge. Skupaj določita finančni okvir naročenega. V kolikor se naročnik odloči za storitev, se po vplačanem avansu pripravi natančna skica in nabavi potrebne materiale. Po tem sledijo običajno do tri srečanja, na katerih se potrdi detajle na skici in v sodelovanju s šiviljami pomeri in dokončno izgotovi oblačilo. Svetujeta vam tudi glede modnih dodatkov in celotnega stylinga ter vam po želji dodatke tudi priskrbita.

Stilsko svetovanje

Njun pristop k stilskemu svetovanju je morda malce drugačen, saj izhajata iz kostumografije in zato na prvo mesto vedno postavita posameznikovo osebnost in šele nato videz. Še tako lepo in modno oblačilo na človeku ne bo videti dobro, če ga ne bo znal nositi ali če to enostavno ne odseva njegove osebnosti.


Ravno s tem prefinjenim občutkom za posameznika – seveda znotraj modnih smernic in začrtanega finančnega okvirja – vam bosta pomagali izoblikovati vaš nov osebni stil, v katerem boste čudovito videti in se v njem prav tako tudi počutili. Prav tako vas bosta naučili izpostaviti vaše prednosti, izbrati barve, ki vam pristojijo, in z oblačili prikriti tudi kakšno pomanjkljivost.

S svojim svetovanjem sta do večje samozavesti in bleščečega videza pomagali tako znanim osebnostim kot sramežljivim najstnicam in mladim mamicam. V največje veselje pa jima je, ko osebi vrneta tisto mladostno navdušenje in razigranost, ki ga je nekoč občutila, ko se je pogledala v ogledalo.

Kako poteka

Običajno se začne pri temeljiti prevetritvi vaše garderobe, kjer ločimo oblačila na uporabno, potrebno predelave in na tisto, kar boste zavrgli ali podarili. To lahko storimo pri vas ali pa v našem ateljeju.

Ob tem se vam svetuje glede oblike, barve in načina, kako boste po novem kombinirali oblačila. Na kratko se vam predstavi trenutne modne trende ter določi, katera oblačila in modne dodatke nujno potrebujete. To nam bo običajno vzelo od ene do treh ur, odvisno od obsega. Lahko naročite tudi natančno barvno karto in kombinacije oblik, dolžin ter stilov, ki vam pristojijo.

Po tem uvodnem delu boste morda dovolj samozavestni, da z nakupi nadaljujete sami ali pa se boste odločili za nadaljevanje in bomo to storili skupaj. Ko ugotovimo, kaj potrebujete, se v trgovinah vnaprej izbere nabor predlaganih oblačil in dodatkov, skupaj nato izbrano pomerimo. Če česa v trgovinah ne najdemo, se omenjeno oblačilo lahko naredi po naročilu. Kaj od tega boste kupili, je seveda vaša stvar. Mi predlagamo, učimo, vi pa se odločate. Ker je vaš čas dragocen, vse priprave in izbor vnaprej pripravimo sami, vi ste prisotni in plačate samo aktivno probavanje in svetovanje. Cena ene stilistične ure je 60 eur.

Stilske preobrazbe


Celovite stilske preobrazbe in svetovanja pripravljata tako za podjetja (kar je še posebej pomembno pri tistih, ki imajo veliko dela s strankami) kot tudi za različne medije in posameznike (po navadi za bolj svečane priložnosti).

Imata 25 let delovnih izkušenj in veliko število zadovoljnih strank. Poskrbeli sta za preko 120 celovitih stilskih preobrazb v različnih tiskanih medijih in za vsaj toliko stylingov za potrebe televizije.

Prav tako opravita veliko število zasebnih stilskih preobrazb tako znanih osebnosti iz sveta zabave, politike in poslovnega sveta, kot tudi povsem običajnih ljudi.

Stilska preobrazba je po navadi mišljena kot izbor enega kompletnega stylinga, ki zajema vsa oblačila skupaj z modnimi dodatki in po želji tudi frizuro, make up ter končno fotografiranje. Za styling in make up poskrbita sami, frizer in fotograf pa sta zunanja sodelavca.

Styling in kreiranje uniform za podjetja

Na ugled vašega podjetja prav gotovo – poleg ostalih dejavnikov – vpliva tudi brezhiben videz vaših zaposlenih. Kreativni team One Fiction Factory že vrsto let sodeluje pri oblikovanju celostnih podob podjetij tako v povezavi z raznimi oblikovalskimi/marketinškimi agencijami kot tudi samostojno.


Njuno delovanje zajema kreacijo uniform in delovnih oblačil, poslovnih daril (zlasti modnih dodatkov) ter stilsko svetovanje in predavanja (tako za potrebe marketinga naročnika kot tudi zaposlenih v podjetju).

Njune prednosti so izvirnost, kvaliteta in natančnost izvedbe, zanesljivost, posluh za potrebe naročnika, sposobnost organizacije in vključitve podizvajalcev, kadar je to potrebno. Sodelovanje z njima bo vašemu podjetju  zagotovo prineslo lepši videz, večjo samozavest in zadovoljstvo zaposlenih, kar bo prav gotovo vplivalo na boljšo klimo v podjetju in še izboljšalo vaše odnose s strankami. Predvsem pa bo sodelovanje z njima prijetno in polno medsebojnega zaupanja.

Podjetjem ponujata:

  • celoten ali delni styling za potrebe promocije podjetij in njihovih izdelkov; styling za fotografiranja, za kataloge, internet, plakate, oglase, snemanja reklam, promocije, koledarje, publikacije, letna poročila …
  • kreiranje promocijskih in delovnih uniform za podjetja; z dolgoletnimi izkušnjami sodelujeta tako z velikimi kot z malimi naročniki. Vesta, kaj je pomembno pri delovnih oblačilih, znata zagotoviti kvalitetne izvajalce in materiale tudi za večje količine, če je to potrebno. Sta dobri organizatorki, sposobni povezati več izvajalcev in dobaviteljev tudi v mednarodnem merilu. Pri promocijskih oblačilih in maskotah pa jima seveda prav pride njuna ljubezen do kostumografije.
  • predavanja na temo poslovnega oblačenja in stylinga.

Zaupali so jima

Allied Domecq, AMZS, Atlantis, BTC, Citypark, Clark,  Droga Kolinska, Go-Mice,  Gospodarska zbornica Slovenijje, Hervis, Hit Casino, Hyla, ID doma, IUV, Istrabenz, KD Privilege, Kolosej, Krka, Labod, Lek, Lidl, Lisca, Luka Koper, Mercator, Mens Health, Milka, Moda In, Moja naložba pokojninska družba, Moški svet, Nova ljubljanska banka, Oria, Pekarne Grosuplje, Pivovarna Union, Podravka, Porsche Slovenija, Primorje, Renault, Siemens, Siol, Sony, Spar, Studio Moderna, Svilanit, Telekom, Toyota, Zavarovalnica Triglav.

Želite osebnega stilista? Bi radi posebej za vas skreirana oblačila?

Pokličite ekipo One Fiction Factory ali pošljite vprašanje.

Kontakti