Prijateljici za vedno

,
Prijateljici za vedno

Prijateljici za vedno (2012)

Ali dvojina v jeziku in družbi še obstaja? Je to retorično vprašanje? Zakaj je egoizem danes moderen? Vse naokoli je videti le še dvojino in lasten ozko misleči ego.

Od tod začne pot prijateljski par, ki ga veže zgodovina skupnih doživetij. Neutrudno poskuša ohraniti to dvojino, ki ji ne grozi razpad zaradi medsebojno skrhanih odnosov – ti so složni, ampak ji grozi razkroj od zunaj – svet pač živi v ednini, v kateri tovarištvo ne pride več v poštev. Predstava raziskuje plasti sodobnega življenja skozi gledišče dvojice, ki jo povezuje dolgoletno prijateljstvo. Skozi gibalno-gledališki princip upodablja magično iluzijo – cirkus življenja in protagonistk, ki se znajdejo v mreži odnosa med seboj in do družbe.

Predstava je bila na Paradi plesa nagrajena kot Predstava in koreografija leta 2012.

 

Daliborka Podboj (Parada plesa):

Mladostna gibalna poetika dveh zrelih plesnih ustvarjalk …

… Njun ples je ples prelivanja gibalnih oblik, ki jih še posebej poudarjata plesna kostuma potiskana s črtastimi, krožnimi in pravokotnimi linijami v stilu poparta. Kostumske oblike in kreacije domiselnih dodatkov s pravokotno oblikovano lycro utrjeno na robovih s kovinsko žico se pred gledalca razprostirajo kot iluzije oblačilne mondenosti, ki bi se jih marsikatera tudi željno oprijela. Predstava je do potankosti likovno zarisana, vključno z oblikovanjem luči …

Kostumografija in maska One Fiction Factory

Koreografija Uršula Teržan

Oblikovanje giba in izvedba Tanja Skok in Uršula Teržan

Glas razuma Polona Juh

Glas prijateljstva Klemen Adamlje

Gibno svetovanje Igor Sviderski

Dramaturgija Alena Medič

Oblikovanje zvoka in glasba Mario Marolt

Izvedba kostumov iz lycre Marija Pogačnik

Scenografija Sanja Vatć

Posebni učinki/ tehnikalije Anže Kreč

Grafično oblikovanje Miran Klenovšek

Fotografija Miha Fras

Predstava je potekala v Cankarjevem domu Ljubljana