Produkcija in organizacija

Uspešno izvedbo projekta odlikujeta tudi dobra organizacija dela in koordinacija vseh sodelujočih v projektu. Posebnost njunega pristopa k delu je, da uspešno združujeta poznavanje in izkušnje obeh področij, tako kreativno kot izvedbeno, in ta znanja prenašata v vsakdanje delo, kar njuni naročniki izjemno cenijo.

Pri delu sta potrpežljivi, a odločni, natančni in vztrajni, zelo odzivni, hkrati pa ohranjata smisel za humor ter veliko občutka za sočloveka.


Produkcija

Kalili sta se kot producentki več lastnih avtorsko-umetniških projektov, ki so bili izvedeni v uglednih institucijah (Cankarjev dom, Slovensko mladinsko gledališče, KUD France Prešeren, Križanke in galerija Equrna).

Kot producentki sta znali zagotoviti ustrezna finančna sredstva, uskladiti potek dela in sodelovanje z najrazličnejšimi avtorji in institucijami, poskrbita pa tudi za komunikacijo z mediji.

Organizacija

Kot organizatorki delujeta na dveh nivojih:

  • v dogovoru s producentom, režiserjem ali fotografom uskladita kreativne sektorje (kostumografija, maska, frizura, …) v enotno delujočo mašinerijo, ki deluje v skupnem cilju – realizaciji projekta.
    Zaupala jima je agencija Nicha za prireditev »Podelitev nagrad GZS za podjetnike leta« in otvoritev vodnega mesta Atlantisa ter podjetja Clark, IUV, Pletenine Ros.
  • povezujeta naročnika z izbrano izvedbeno ekipo, poskrbita za natančen urnik snemanja, potek prireditve, izvedbe naročenih izdelkov in bdita nad izvedbo. Sta vezni člen med naročnikom in izvedbeno ekipo. Znata prisluhniti obema in poskrbeti, da projekt teče po načrtih.
    Zaupal jima je naročnik Hit Nova Gorica za izvedbo kampanje za casino Perla in podjetja Mercator, Interspar, Oria, Pekarne Grosuplje in Vrhovno državno tožilstvo.

Kralj ribič, samostojni avtorski projekt, modno-gledališki performans, 1994. Na fotografiji: Goran Bogdanovski. Foto: B.G.

Iščete zanesljivega organizatorja, nekoga, ki vam bo sestavil kreativni team?

Pokličite ekipo One Fiction Factory ali pošljite vprašanje.

Kontakti